BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Selasa, 6 Ogos 2013

Iftar with beloved Family

Assalamulaikum, 6/8 alhmdulilah dpt jugak berbuka dgn fam. Kali ni pon Tam blnja jugak. qtu dia blnja mkn koeyteow kerang dkat iman. Dapat duit manalah byk2 kn. Besala org bujang. Macam besa la yang join, Tam,Mak,Mak uda,Kak palin,Unil,Aku,Dina dgn si Haizi tu. Kami berbukak dkt Nurha Rest. Ramai gila org hari tu. Then jumpala geng2 Iskandar dulu, depa bwt reunion Bukhari. Bestnya dpt berbuka dgn kwn2 kn. Untunglaaaa.

rmai gila org 

Mak dok bergosip dgn Mak Uda.haha

makan ala kadar aja. still bersyukur :)

Cendawan masak apa tataw dgn Ikan Siakap 3 rasa. sedap :)

rezeki Allah bg. Alhmdulilah :)

Ni gamaq qtu makan dkt Iman. Tam blnja ni
Lepas abeh makan kami p Al-Ikhsan kt Kancut nuh. Mula2 xdak niat nk bli apa pon. Mak Uda ja mai sbb nk bli kt Haizi baju. Dh smpai tgok2 mak suoh p tgok sportshoe ntok dibawa ke SARAWAK nty. Dh nk pky kn, so bli jgkla.

Harga tayah tnyalaa. haha
ALhmdulilah smuanya berjalan lancar haritu. :)

Jumaat, 7 Jun 2013

Diari Minggu Pengurusan Pelajar Baru KMK 13/14 :)


Bismillahirahmanirahim, 24/5 sehingga 2/6 merupakan satu minggu yang penuh dengan memori samada gelaktawa mahupon sedu-sedan kita bersama. Aku sebagai salah seorang fasi atau nama glamernya AF seyesly sgt2 enjoy masa minggu pengurusan pelajar baru sesi 13/14 ni. Tapi tatawlaa kat student2 baru yang baru masuk mesti depa anggap minggu mppb ni minggu depa berlari, depa kena jerit, mandi peluh dalam dewan. Haha. Naseb la kn. Nama pon orientasi. Hehe. Entry kali ini insyaAllah aku akan bercerita tentang MPPB yang baru tamat beberapa hari lepas.
Buat pengetahuan semua, total semua fasi yang sepatotnya akan ada 130 org. Tp oleh sbb byk yg tmbh tolak campor bahagi, so aku pon dh xtaw bpa jumlah sebenaq fasi yang ada. Sori2. Haha. Ada yang dr Utara,Pantai Timur and Selatan. KMK ada sediakan dua biji bas untuk ambik fasi2 yg dri timur dan Selatan ni. 

24/5 – Jumaat
Aku dh jnji dengan Kert nk p kui 9 pg. Aku dr Alor Setar , Kert tunggu kt Jitra la sbb dy dok jitra. So dlm 9.10pg cmtu kami jumpala dkt depan Dewan Wawasan Jitra tu. Pungpangpungpang 20minit kemudian kami tiba di Kolej Matrikulasi Kedah . Dok sat pastu p mendaftar yang xbpa sgt mendaftarnya. Hhaa. Then kami p amek gerek sbb kompem2 nk guna kan. Rumah dh jauh nk mampoih.Umah Pensyarah btoi2 depan umah Pengrah kot. Jauh glaaaaaaa. Then kami dpat kunci umah. Madam Maira tetiba lantik aku jd ketua rumah. Tetiba jaaa. So kami check in lahhhhhh. Besaq gla umah dy. Hahaha

luas gila ruang tamu dia

ada 3 bilik semua.

king bed yg hanya muat ntok paan sorang. aku tpksala tidoq bwh.haha

ni view dr beranda kami. time ni view xcntik sbb cafe tu xdak org g.hahha

sebesaq-besaq paan , besaq lg ruang tamu.haha

angin dhla kuat, sedap woo

port lepak kami. layannnn
mpa tgok hafiz jd gilaaa
Aku housemate skali dgn Syaf’an, Arip,Anas,Affif,Kery dgn Syuib. Si Arip,Anas dgn Affif depa lepak Arkib ja slalu. Tpala. Umah sunyi ja xdak depa. Haha. Oleh sebab kami smpai awai, so xdak apa sgt nk bwt. So kami p la melewaq dkat blok A. Sjala nk tgok apa dh jadi dgn blok kami dlu. 


adala nmpk bunga2 skit dr dlu yg xdak pa lngsong

meja study paaa. hahaha

Tu hujung skali katil aku, kemas ja. haha

Melewaq punya sakan smpai abeh peluh bercerau. So balik umah mandi and get ready nkp semayang jumaat. Nak mandi pon seksa oii. Umah tingkat 3 dok pulak jauh dgn tangki ayaq tu. Memang ayaq xlaqat naik la kn. So stiap kali nk mandi, badan kena rapat dgn dinding bru kena ayaq. Hahahaha. Lawak btoiii.
Lepas abeh solat jumaat xdak apa sgt pon. Ada meeting pukui 5.30ptg and mlm untuk pembahagian tugas dan jawatankuasa. Malam tu aku ditugaskn under AJK Cenderamata . Mula2 aku dgn zarif ja laki. Lg 8 org pompuan. Hahaha. Pastu adala ubah sana sini skit . Si Fikri jd Ketua Cenderamata and ada lg 7 org bawah dy iaitu Aku,Zarif,Wani,Husna,Inani,Dayah and Ranjitam. Huhu


CARTA ORGANISASI MPPB 13/14

Ketua Urusetia Pembantu Fasilitator
YAB. Dato Sri Kherul Jefri Bin Jamen

Ketua Pembantu Fasilitator
Dato Faridzul Asyraf b. Fadzil
Penolong Ketua Pembantu Fasilitator
Dato Noor Sifa Shaida bt. Abd. Hamid
Setiausaha

Dato Hanis Hawa bt. Abd Kadir


 Bendahari

Bendahari 1:Ooh Jie Yi
Bendahari 2:Bryan Ewe Onn



~AJK-AJK LAIN~

AJK Data & Pendaftaran
                                                       -Diketuai saudara Faridzul Asyraf



AJK Kerohanian & Penginapan
-Diketuai saudara Syeikh Ustaz Hanafi Shamsudin


                                                                                                                                                                    

 AJK Dokumentasi (Resident Media)
-Diketuai saudara YB Anas Syafiq


AJK Sukan dan Riadah
-Diketuai saudara YB Khairi



AJK Makanan dan Kebajikan & Gerai Jualan
-Diketuai saudari Sifa

AJK Cenderamata & Kebersihan
-Diketuai saudara Ustaz Fikri




AJK Latihan dalam Kumpulan & Interaksi dan Taklimat
-Diketuai saudara YB Shafiq Aiman


AJK Disiplin
-diketuai saudara Panglima Faridzul 


Ajk lalulintas
-diketuai Tuan Raja Syukri Malik




AJK Dana dan Jualan
-diketuai Usahawan Ternakan Ayam berjaya En.Hafiz Afizad
turut dikenali sebagai Abe PopKorrn

Kay Epp Si depa xjuai oke
Ajk Kecemasan
-diketuai Dr. Nik Nur Amalin


dan dibantu oleh Nurse2 yang cekap belaka :
Nurse Syazlina and Nurse Jane

Attendant Syud
And Attendant Alia. Sory xdak gamaq hg la Natasha Allia.

MPPB kali ini turut dibantu oleh dua orang Alumni yang sudi meluangkan masa membantu para fasi. Mereka adalah:

Dato Paduka Abe Rikhan Redzuan Khan

Dato' Abe Marwan


25/5 - Sabtu

Hari ni mcm xdak apa sgt. Nak kena bwt qeja situ sini jaaa. First aku and the geng jd AJK Kerusi( AJK haram ni) .Kami kena susun kerusi masuk DM,Langkasuka bagai. Smpai kena naik lori laaa ahli Ajk Kerusi ni. Hahahha. Siap bergambar lagi. Hahaha
                                                                                                     


siap pos lg.haha

Dh setle susun kerusi, Ajk cenderamata diminta berkumpul di bilik JPP untuk tugas seterusnya. Kami kena perabes tugas2 mempacking barang yg xsempat diselesaikn. Naseb bek skit ja. Beg2 len semua dh siap pack. Lecturer la kot yg dh tolong pack sblom kmy mai.huhu

dh mcm punggah smpah ja kn?

Dia ingat boleyh kt dia dhla semua beg tu?


smpah?

Ni barang2 yang budak2 baru dapat

Baju2 untuk Student baru
Malam tu ada apa tah. Aku pon xingt dh. Yg pasti Kmi AJK Sukan dan Riadah nak kena senamerobik malam tu. Kami nk kna praktis sbb tiap2 pagi kami kena take over budak2. Si Syazlina and Jane jd cegu erobik kami.AJK Sukan dan Riadah terdiri daripada Faiz,Kert,Zorif,Aku,Logan,Syawal,Own,Nadia,Aiman,Aizad ,Ummu and diketuai Khairi. Huhu.
Lpas abeh senamerobik smpai 12.30 kot kalau xslap aku., perot pon berbunyi, Aku,Syawal,Own,Ummu,and Kery p mkn nasi kandar seven star tuh. Alhmdulilah kmi bebas keluar masok KMK. Thanz to Sir KJ J

Mcm Rempit ja Ummu

Own bajet diet mlm2 ceni :P

26/5 - Ahad

Hari ni xbyk sgt keja sbb kebanyakan keja sudah siap. Cuma nk perabes skit2 lg yg mana yg xselesai lg. AJK Cenderamata kena p bilik JPP p setle buang packing apa smua. Beberapa jam kemudian, alhmdulilah. Semua udah selesai. Malam tu mcm besala. Lapaq. Kenala keluar cari makan. Almaklumlah. Makan malam yg last pon pukoi 7. Memang tgah mlm tu lapaq blik la kn. So kami p lepak sevenstar lg. Ahhaha. Kali ni rmai skit. Aku,Syaf’an,Aiman,Syafiq,Khairi,Kak Hawa,Nadia,Sifa and sapa lg xtaw. Hahahahaha. Sory :D  Malam tu geng2 yg naik qeta dok dok kalut minyak nk habis. Depa kata minyak ni xdan balik KMK ni. Nazak sgt. Haha. Depa dok pusing cari stesen minyak xjmpak. Hahaha. Depa suoh aku ngan Khairi yg naik moto ni p cari minyak kt depa. Depa suoh p smpai Jitra nuhhhhhh. Aku dgn Kery pon oke jaaa. OTW nkp Jitra tgok2 dkt Changlun jgk ada stesen yg bukak. Alhmdulilah. Hehehe



kak Hawa

27/5- Isnin

Inilah harinya. Hari kemuncak minggu MPPB kali ini. Hari Pendaftaran. Hari dimana student kena bejalan, Fasi yang kena berlari. Ahahhaa. Kaunter pendaftaran dibuka jam 8.30pg sepatutnya. Tp dh sebab rmai sgt yg mai awai, so 7.30 dh boleyh mendftar. Tugas pertama aku, Bilik JPP under Unit Cenderamata. Ketua Lecturer bahagian Cenderamata ni ialah PUAN Rohaidah atau dikenali sbgai PN. Ro. Terbaik laaa puan ni. Spoting glaa. Dhla spoting, lawak pulak tu, kami fasi2 yang qeja belakang puan qeja gelak ja dgan kelakuan puan ni lyn student2 baru. Ada 10 org lecturer smua dlm bilik JPP tu. Tugas depa amek borang hijau/pink tu and cop. Hahaha. Tugas fasi2 pulak ialah berlari amek beg cenderamata yg student2 baru nak saiz apa. Enjoy. J

mcm mana kita beratur dlu, mcm tu la depaaa

Time ni ribut xmai g. haha

Haaaa ribut dh mai. haha

Puan yg tengah kaleh tu tgah ckp, SYiDI, XL satu!

Dayah jd model sbb nk promote saiz L dia. 
Sepanjang jaga bahagian Cenderamata ni, byk sunggoh junior2 tinggai barang. Kami laaa yg nak kena p kt kaunter penerangan bwt pengumuman. Depa Nervous sgt la kot smpai tinggai abeh, Setiap kali p kaunter penerangan kat stage dataran tu mesti nk tergelak. Mcm2 student ilang barang. Yang parent pon apa kurangnya. Ilang anak la bagai. Yang syok time aku p kaunter tu, ada sorang pakcik ni mai. Dia minx tolong bwt pengumuman cari bini ngan anak2 dy st. Abeh henpon dia bini bawak laqi. yang ni seyes lawak. hahahahhahahaha. adoi2








Oleh sebab qeja kami xtrok sgt and habis awai, so kami kena topup geng2 yang kena jga Bangunan Langkasuka untuk Taklimat Pelajar. Ada jugak yang kena p Dewan Mahawangsa untuk jga Taklimat Waris. Taklimat Pelajar semuanya pasai Borang Perjanjian. Semak pala ja pikiaq. Junior2 yg mai lmbt dok blah blkang depa xdengaq apa yg Cik Ita/En.Faizal ckp, so depa tnya fasi2 la. Aku ni plak jnis xtaw apa. Hahahahhaha. Junior dok tnya aku, aku pngey fasi len ja suoh tolong jwb. Bukan apa, nk jwb boleyh, tp stgi kalau termuhong depa, x ka kesian kt depa? Hahaha. 







Ptg tu kot Kami AJK Sukan dan Riadah ada meeting dgn En. Ghani, Unit Koku suoh kami handle Macam satu pertandingan untuk student2 baru ni. Semua student akan dibahgikan kepda 8 buah rumah iaitu Hosba,Kodiang,Napoh,Jitra,Sintok,Asun,Changlun and Malau. Umah tu kaler apa hampa toksah tanya aku sbb aku xingt, hahhaha.  Setiap umah ni kena ntaq wakil untuk 12 sukan iaitu Hoki,Bola Sepak,Bola Jaring,Bola Keranjang,Bola Tampar,Tenis,Badminton,Skuasy,Sepak Takraw,Petanque,Tarik Tali and Sorak. Banyak baq hang. Kami la kena handle smua ni. Adoiiiiiiii.

Malam tu ada Taklimat Pengurusan dan Pengetua Kolej Kediaman. Aku p tolong jga dkat DM jgk. Sja giat. 


Awai2 pon dh kna denda. Ayo
Haha. Lepas abes semua, kami AJK Sukan terpaksa stay up untuk potong kain warna-warni untuk umah2 sukan tuh. Banyak gila bak hang. Kui 2 lbh baru siap semua. Letih gila. Balik kompem tidoq nyenyak. J

banyak tempahan kain mlm tu

Tukang Jahit yang didatangkan khas dr Jitra dan Sungai Petani

28/5 - Selasa

Kami Ajk Sukan akan take over student untok aktiviti Riadah pagi. Pagi 28/5 game semua xleyh start lagi sbb ramai student maseh tataw depa dlm umah mana. So pagi tu kami kena maklumkan kt student smua dkat umah mana depa kena. Lepas abeh Riadah, student dibenarkn berlari ke bilik untuk tukaq baju formal. Haha. Kesian depa. Lepastu Program Mentor Mentee pon berlangsung. Tadaaa! Gamaq sja menyusul ~




Miss kesayangan aku, MIss Maishara


Sepupu aku kantoi tidoq. hahahahahahhahaha

Masa student2 baru kena kumpoi kat DM untuk Majlis Watikah Perlantikan Mentor, kami geng2 suka dan riadah kena turun padang untuk ukur gelanggang and bwt line. Adk2 sekalian, kalau mpa panas dok dalam DM, abg2 kakak2 ni lg panas dok berjemoq tgah padang dik oiii. sbaq jala. huhu. Lepas selesai bwt line apa semua, kami kena angkat barang pulak2. mcm2 kena angkat. adoi. lepas siap aku balik serambi, then alin mai kat aku, dia cakap awt xangkat kol? aku ckpla fon apa smua aku tinggai kt serambi. Dia tanya so rusyaidi tataw apa2 lg la ni? Aku tnya apa? Dia cakap Syuib Excident. Terus aku terkejut sebab moto yg Syuib naik tu moto aku. Alin cta Syuib excident trok jgklaa mata lebam abeh pa smua. Pastu En. Khairul Aswari dgn En. Azman mai kat aku. Dia kata ptot kamu nmpk happy ja td. xtaw cta lg rupanya. Pastu depa ajak aku dgn Alin p tgok moto dkt Buraqoil tu. Alhamdulilah moto aq calar skit ja. Tp kesian dkt Syuib laa, Doakan dia cepat sembuh oke? :)


Lepastu ada taklimat perpustakaaan dan Unit Akedemik



Petang tu, waktu riadah, sepatutnya game untuk semua jenis permainan akan bermula, tp Ku sangkakan panas hingga ke malam, rupanya hujan di petang hari. Hahahha. Xleyh laaa nk bersukan hujan2 oi. So kami bawak depa masok DM. Dok dalam DM, pungpangpungpang kena bletiaq skit, Abg Fisol take over untuk bwt aktiviti clap and Kelopak Jantong. Bwt pengetahuan semua, Abg Fisol ni merupaka fasi under Resident Media untuk MPPB terdahulu. Beliau didatangkan khas dr Cmart untuk membantu MPPB kali ini. Hahaha. #Soryy bangFisol kalau baca ni. Mlwk ja.hehehe









Aku salah sorang model. hahaha









Fasi pon kena buliiiii

video yang sempat aku rakam. soryy vid quality rendah :) hehe
video

video
video
video

sja menggilaaaa

Lepas semua student balik ,kami sempat lepak st dlm DM. pastu ada sekoq anak kucing ni lalu. Ummu amek dia. comey gilaaaaaaaaaaaaaaa!




Oke malam tu, ada taklimat Sejenak Bersama Felo dkt DM.Ramai gila smpai ada yg kena dok kat luar. Kesian depa DM dh jd cm tin sardin.





29/5 - Rabu

Riadah pagi alhmdulilah sukan semuanya dh berjalan. Aku dgn Logan handle Bola Sepak sbb dh tu memang kepakaran kami. Piya mai tolong bhgian isi2 data bola bagai tu.



Huhu. Lepas abes masa Riadah , Ada inventori Kerjaya. Pastu kui 11pg ada Strategi dan persediaan Kuliah bersama Mentor. Aku ditugaskn menjaga area Bilik Tutorial. Kami fasi kena jd penunjuk arah BT bpa-bpa . Ada sorang budak pompuan ni mai kt aku. Dia tanya ktmana  BT 51. Aku pon dok ingt2 lupa aku bwk dy pusing bangunan tutorial tu 2 kali. Haram xjmpa pon. Ksian dy. Hahahahaha. Tgok2 ada kt tingkat 2 tepi BT37 tu. Hampeh toiiii. Kesian budak tu. Hahahhaa. Soryyyy.Dok st ada sorang g pulak budak tnya kat mana makmal komputer sbb dy xsetle g borang perjanjian. Aku escort la dy p. Tgah2 jalan jumpak si Wani,Inani dgn Husna. Depa smua ni AJK Cenderamata skali dgn aku. Depa punyala beria-ia suoh aku mai balik kt depa lpas aku ntaq budak tu. Aku pon xtaw papa lpas aq ntaq budak tu aq p la jmpa depa. Tgok2 Wani tnya Harini Birthday hang ka? Aku jwblaaa ya. Tgok2 depa bg aku Cornetto. Alah so sweet mpa 3 org. Tq tq tq tq . Org len xtaw g kot kata birthday aku. Mpa 3 ja dh taw. Tq weyhhh!!!!



lepastuuu aku balik st umah, pastu ehem2 kol, dia tanya dok mana? aku katala umah pensyarah. then dia mai bg adiah. Jauh dia mai smata2 nk bg adiah. tq awk :')



Ptg tu Ada bicara Akademik and lepas Asar dismbong dgn Riadah. Riadah smbong game jala.Malam tu pulak ada Reset Jiwa dan Minda. Pelajar lelaki dkat Masjid and pelajar Pompuan dkt DM. Aku dok masjid stja pastu aku chow p dok serambi. Pastu geng2 AJK Dana dan Jualan minx tolong angkat Kalkulator yg student2 baru tempah.Tpalah aku tolong jela angkt smpai DM. Then, geng2 jualan tu uoh aq stay kt DM sbb dpa nk minx tolong urus psy kalkulator tu. Ntah kenapa,dimana,mengapa dan bgaimana aku rasa nkp balik kt serambi. Depa smua xbg. Aku p jgk. Aku ckp stg aku mai balik.sblom tu,dekat banquet rmai sgt org saket haritu, tmasokla sorang budak laki ni. dy ckp dy ada gastrik. Time aku mai balik tu,smua pkat riuh abeh time tu sbb budak gastrik tu pengsan. aq pon nk tolong la angkt dy, pastu sapa tah suoh aq laqi msok serambi amek ubat dy. depa kata dlm plastik ats meja tu ada ubat apa tah. aq p haram xdak pa pon. nk laqi2 kuaq serambi ada org curah ayaq ais yg junior2 terseliuh dok rendam kaki tu kt aq. Hampeh toi. Skali kena prank dahhhhhhh. Malam tu aku punyalah tgah sejuk smpai ketaq depa p curah ayaq ais pulak. Lagi berangin laaa aku. Bau abeh Iodine satu badan. Depa suoh aku balik tukaq bju. So aku pon bliklaaa tukaq bju.hampehh~

TokWan dan TokNek Dalang.
Malam tu jgk ada postmortem. Kena bentangkan segala kelemahan dgn kekurangan stiap bhgian2 AJK. Lepas abes postmortem tu, Paan mai bisik kat telinga aku, dy ckp miss Aza nk blnja mkn. Hahahaha, terbaik laah. So p ngadap muka mamak SevenStar tu lgi laaa jwbnya. hahaa


masa post mortem kena dudok ikot AJK


Madam Maira dok ngorat Faiz




30/5 - Khamis

Pagi macam biasa. Student turun masjid untuk Subuh then sambong game masa riadah. Then lepas tu ada Taklimat Peperiksaan dan Kokurikulum. 
Depa lambat kenala hukum


Ajk Dana sgt2 bertungkus-lumus dlm memasarkan produk mereka




kesian fasi2 depa telampau letih smpai telelap dlm serambi

Petang tu alhamdulilah semua game dh abes.Ada majlis penyampaian hadiah. Tahniah kt umah yg menang :)



Napoh Johan


Malam tu ada Forum Budaya Belajar. Alhamdulilah sempat rehat and menggilaaaa skit.hahhaa



Malam tu jgk ada PostMortem. AJK Dana dan Jualan ada bwt Kenduri Kekah skit . Depa beli popcorn pasar mlm dan roti gardenia berserta secawan kaya yang sedap lagi mengiurkan. hahahahhahahah

31/5 - Jumaat

Alhamdulilah. MPPB bakal melabuhkan tirainya. Hari yang indah bermula dgn laungan azan subuh. Disambung pulak dgn gelekan-gelekan memukau para penari undangan khas dr Jabatan Sukan dan Riadah yang rata2nya dimonopoli fasi2 Ajk Sukan dan Riadah. Sekali kena senamerobik daaaaaaa. Bukan nk senam sgt pon. Kami dok merapu ja lebih ats stage tu. Penat aku hidup dgn Shawal dgn Own ni. hahahahhaa.Then dh habis kami sempat bergambar :)

mcm besa, bwt Ombak





Alhamdulilah selesai dh tugas kami sebagai AJK Sukan dan Riadah.hehe
Lepas tu akan adaa Majlis Penutupan MPPB. ada raptai dlu sblum tu. Aku dgn Faiz kena angkat TV plasma tu nk ltak kt bhgian luar dewan. Geng2 student pompuan blah luar tu dok jerit, Abg2, letak tv kt sni. hahaa. Siap dok berebut lg. apalahhhhh. hahaha.

ni semua student2 baru taw

Depa buli Sifa. haha

Tudung dh merah menyala. sakit j amata tgok.haha

Budak ni kantoi tidoq dgn aku., haha. trok laaa

Lepastu kami semua fasi kena naik ats stage untuk minx maaf apa semua tu. And kami kena bwt persembahan. Baby shududududuududuuu~ hehe.



Lepastu ada sesi buli balik. Apa tah nama budak laki tu. Dia la wakil student mai dok ngarah kami para fasi kt atas stage. Dia suoh kami bwt ombak. xsma kena bwt lg. hahaha. Aduhai, fasi pulak kena buli. Tpa, taun depan junior baru masuk, Depa buli mpa balik! hahaha

ni dia budak yang buli Para Fasi

Secara rasminya,MPPB 13/14 berakhir. yeay! 

Alhamdulilah rezeki satu persatu mai. Pn. Ro ada beli kat kami kek Secret Recipe Chocolate Indulgence. Oh my fav. haha. Then xcukup dgn tu, Pn Ro beli pulak KFC. Dok sat topup rm10 plak masuk setiap sorang. Alhamdulilah. Semoga Pn. murah rezeki. InsyaAllah.Amin.Pastu unit koku plak ada sua sejumlah wang untuk kami bahagi, Alhamdulilah. rezekiiii :)

Ptg tu dalam pukui 3 kami bertolak ke Alor Setar untuk Celebrate. Dh tempah dinner kt hotel New REAgent depan BSN tu untuk mkn. SO dh smpai awai, lepak CIty Plaza dulu laaa. apa lg? Main bowling laaaaaaaa.










R for Rock,Roll,Rawr, and RUSYAIDI! yeah!




Alhamdulialh Group Aku menang and Aku xsangka aku bleyh bwt highscore. hahahha. Aku dok ajaq payid men bowling and cra2 nk taget msok parit jaaa. dy dok marah laaa. hahaha. Sonok ja dgaq dy pngey aku cegu.hehehhe. Lepas abeh bowling, kami semua berjalan la p hotel untuk makannnn. yumyummmm


selera memuncak awai2 sebelum direncatkan ayam lemon. omg










pijat dok pkiaq psy bisnes ayam dia kt umah dah lingkup paaa

Tgok lauk2 dia mang cam nk balun semua. Ada satu lauk ni, ayam masak lemon kot. aku dgn lapaqnya p la buboh kuah lemon tu byk2 kt nasi. pewhhhh nasi jd masam gila. seyes aku xleyh go, aku makan skit ja. pastu dok ratah ikan siakap sbb dah rasa nk muntah. ayoyoyyo. Sambil2 mkn, setiap meja kena ntaq wakil untuk bagi ucapan. Seb bek aku xkena, klau dak merapu pulak la kt mic tu. haha. Yg paling lwk, kami mkn hingaq gila dgn bunyi sudu garfu.. tingtangtingtang bunyi. memang ruang balkoni hotel tu dgaq bunyi kami mkn jaaa. memang fail la santapan beradab guni. hahaha. Pastu p snap pic smua fasi dkat tangga hotel Regency. rileks kami ja. ! hahaha

2/6 - Sabtu

Hari yang sgt xbest sbb dh nk pisah dgn kwn2. Semua nk blik abeh dh.Mulai pagi sabtu tu dh rmai yg blah. Yang tinggal pon yg nk kena balik dgn bas dgn yang parent xmai g. Tgah hari tu smua pkat emotional abeh. Pakat gila abeh. Memang smua tunjuk abeh sporting la hari last tu. Mcm2 lagu kami nyanyi, naqi bagai. :')










bersama AJK cenderamata

Akhirnya Adi melamar Kak Ada untuk mengisi jawatan pembantu rumah di rumahnya






tgok video-video gila ni.haha

video
lagu KMK.haha

video
memori tercipta :)


video
poco-poco.hehe


video
sambungan poco poco.haha



video
baby shudududuudud


video
fasi2 pon bwt gwiyomi. hehe



video
Ligat ja depa ni naqi. ahaha

Pastu semua balik umah bwt pengurusan diri untuk balik

Org len kalut nak balik, kak hawa kalut nk nek moto.haha


Nasi Beryani last lunch for Faci
Bnyk gila xabes.sygnya
Lunch terakhir kami sbgai fasi.Nasi beriani. Nasi byk xhabes sbb fasi rmai yg dh balik. Junior mana yg lalu kami panggey kami bg la nasi kt depa. Still byk lg yg xhabes, aku naik moto dgn syafiq kami p ronda blok Dewan Kuliah and Perpustakaan sambil jerit nasi beryani, spa mau nasi beryani? Setengah tu kata xmao, tp bila cakap free trus ptah balik nanak jgk. haha. Ada setengah tu siap tnya g bpa rm bang? hahaha, ingt kami bwt bisnes ka dik? xdak aeh. sja perabeh stok nk blik dh. hehe. Byk jgk nk dkt 60bungkus pa kmy bg kt junior2. Rezeki mpa la!

Pastu aku dgn Syafaan balik bilik ntok pcking. Anas,Arip ngan Affif semalam dpa dh blik. Kery pon blik awai pg. Tinggal la aku dgn paan ja nk kemas umah pon. Aku melawak dgn Paan, Jum paan kita berak bwt kali terakhir di KOlej Matrikulasi Kedah, dia kata hg p laaa. Aku nk kentut bwt kali terakhir ja kt sini. Kami gelak dua2 org. hahahahaha

Pastu turun bas apa smua dh ready. sob sob sob. :'( bye2 mpa smua. JUmpa lg InsyaAllah .

Payid mai minx restu dr cegu bowling dy. AKula tu.hahaa

Satu akan ke selatan, Satu akn ke pantai Timur. bye2 :(

Dan lagi depa merempit dgn moto Sir. hahaha









Bas ni nkp Timur. Org2 Kelate :)
Akhir Kalam dari saya, Si Mohd Rusyaidi b. Abd. Rashid. ingin memohon maaf ats segala semua kesalahan dan ketercapulan saya semasa MPPB. Tak dilupakan jgk , sy nk minx maaf yg sy taip dlm blog ni semuanya hanyalah Gurauan semata2, tiada niat nk menjatuhkan apa ke ok?
Buat Sir KJ, selama saya belajar di KMK sy sentiasa beranggapan sir merupakan seorang yg serius dan garang, tp semua tu meleset sama sekali setelah saya berada di bwah jagaan sir. Sir sgt baik org nya. Sanggup berhabis buang duit sir demi kepuasan dan kepentingan kami semua,para fasi. Sir dah mcm ayah kami. Sekalung jutaan terima kasih saya kalungkan kepada sir. TQ SIR. WE LOVE YOU :')

Buat Para Fasi pulak, Semuanya kini menjadi memori sahaja. Memori yang indah untuk dikenang,diceritakan dan dinikmati. Anggaplah pertemuan kita semua menjadi permulaan kepada sebuah ukhuwah yg erat . Walaupon hanya singkat perkenalan kita semua, rasanya yang singkat itu lebih bermakna. kn? Tq untuk semua yang sudi bekerjasama dlm menjayakan MPPB. seyesli mpa smua sporting and jujur aku enjoy MPPB ni :) And Gudluck in your life taw. Teruskan usaha hingga menjadi Seseorang yang Diiktiraf sebagai Berjaya :)

Buat adk2, Abg wakil smua fasi2 yg len nk minx maaf la ats smua kslhn kami, terjerit ka ter tu ka ter ni kaaa. sory la dik. Kami dlu pon kena cmtu jgk. Sajala nk praktik blik apa yg senior2 sblum kami bwt. mcm best ja depa bwt kn. Tp memang best pon. Nty mpa p bwt blik kt junior mpa. hahahha. dh2, xlqat merapu, Gudluck yea study. Jgn men2. Setaun jaa. nty nyesai xsudah. :)

Yang tulus,Telus, dan Pulus,
Rusyaidi