BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Khamis, 20 Disember 2012

Sory :)

Assalamualaikum, dah lama sgt aq xon rasanya. soryla, bkn mlas, just xdak msa, besala assignment tu assignment ni, adoi, semak pala sunggoh. tpaala, nanti bebila aq rajen insyaAllah aq akn update. just wait :)

Ahad, 8 April 2012

banjir oh banjir

haritu 5/4 umah aq abeh naik ayaq, jenoh kmy sekeluarga kena cuci.ayaq nek cpt sgt.
alkisah, tepat jam 1pg, ujan turun dgn lebatnya,perot aq tetiba lapaq, so aq p la dapoq goreng nuget pa smua, smbil2 dok bwat tea tarik , kaki aq terasa basah. aq lihat ke bawah, ekspresi mukaku trus berubah, rupa2nya ayaq dh penuh satu dapoq. ayaq msok dr parit blkng. trus aq p gerak parent aq gtaw apa jd, ayaq dok trus msok, abeh cukup satu umah ayaq ada. arytu aq xtdoq pon sbb xdak tmpt nk tdoq, katil aq jd tmpat ltk brang,haha,adohhh. tgok vid bwah ni cena ayaq msok , mcm ayaq terjun kot., deraih ja msok.haha


video

Plkn Sri Impian Kump 1 Siri 9 2012 . The Best Memory ever!

Assalamualaikum semua, entry kali ni aku akan cita serba sdikit tentang program latihan khidmat negara yang aku kena p ary tulah., walaupon berat kaki melangkah keluar dr umah nakpi kt tempat yg kita xmao p. tp kna p jugakla, xp nanti kna msok penjara pulak., xmao aku.haha.

Lepas aku balik umah, aku rasa PLKN ni xla teruk mcm apa yg org slalu ckp kn, enjoy jgk what, dpt ramai kwn, knai cegu2 yg spoting, dpt bwat bnda yg kita xpnah bwat or maybe bwat bnda yg kita langsong xberpeluang bwt dlm idop kita seperti MENEMBAK! HAHA. rugi spa yg xp :P

Wira Mohd Rusyaidi B. Abdul Rashid, dorm 5, Charlie. tu pengenalan aku,ahah. Pi sana niat aq xmao jd papa, nk jd mandom ja. tp satu demi satu benda yg jd kt aq secara xsengaja, haha, contohnya dapat pangkat, Alkisah bermula pada suatu hari, CEGU ZURAMIN, mai kt dorm aq, dy ckp dy nk lantik sorang ketua dorm, mula2 dy tnya spa yg sukarela nk jd. semua xmao,haha. pastu dy suoh kamy smua test comand , BARIS, BARIS SEDIA! semua pon comand lah. pastu tetiba dy tunjok aq, oke, kamu jd ketua dorm ni. aku pon time tu mcm? err, saya xreti cegu. haha., apakan nasib, pegang jela jwtan tu st sebelum diiktiraf secara rasminyaaaaaa....

Yg tu xrasmi g, yg rasmi bru nk bwat, nk pegang pangkat secara rasmi, kna melepasi beberapa peringkat, peringkat pertama - ujian bertulis.
peringkat kedua - ujian kawad dan arahan kawad
peringkat ketiga - temuduga komandan

aq rasa aq jwb bodo2 ja, aq pon klau bleyh xmao jd, sbb aq bkn da keyakinan diri pon, xbrani amek jwtan sbb takot xdpt laksanakn dgn baik.haha. tgok2 lepas, so dptlah pangkat jd Ketua Dorm 5 merangkap Penolong Ketua Kompeni.

lg bnda yg aq xexpect jd kt aq ialah lepas peringkat demi peringkt ntok jd PELATIH TERBAIK., pemilihan ni mula2 cegu2 kompeni pleh beberapa org dr setiap kompeni, jumlah semua calon pada peringkat pertama seramai 41 org. ujian pertama ialah ujian bertulis, campoq objektif ngan subjektif, byk gkla soalan dy, meliputi abeh smua yg ada dlm kem, yg dh kami belajar spnjang dok dlm kem,. oke, aq abeh second pling awai, aq jwb bodo2 jaaaaa, niat aq mang xmao lepas pon peringkat tu, aq ingt g satu soalan dlm ujian tu, dy tnya apakah nama pondok yg telah kamu pelajari, nk taw aq jwb pa? aq jwb pondok buruk ngan pondok kayu.hahahahahaha, jwpan btui dy, pondok satu hari ngan pondok seminggu.ahahaha., lwk2.

peringkt kedua ada 20 org jaa, nk kena temuduga lg, kali ni ngan cegu2 kem pulak,mampoih aq, aq dh jenis gemuruh, fail bab2 temuduga apa ni.haha. peringkt ni pon aq lpas, last2 tinggai 10 org ja lg. peringkat last kna interview komandan lagi ngan yg ada pangkat tinggi dlm kem mcm Komandan,TKL,TKP ngan cegu2 len lah. haha. yg ni aq xdpt sbb ada lg yg lbh layak dr aq, ada 4 anugerah ja.

WIRA TERBAIK - dpt kt sidek
WIRAWATI TERBAIK  - dpt kt wan shuhada
PELATIH KOKURIKULUM TERBAIK - dpt kt celvaa
PELATIH KESELURUHAN TERBAIK - dpt kt anip

memang depa yg dpt ni mang layak la, depa pndai cakap time temuduga tu .huhu

Rutin Harian kt PLKN,

5.30 pg - bangun pg
6.15 pg - solat subuh
6.30pg - melapor, physical training
7.30pg - sarapan pg
8.30pg - melapor
9.00pg - kelas.........
10.30pg - mkn pg
11.00pg - sambungan kelas
12.30t/hari - lunch
1.30t/hri - solat zohor
2.30ptg - kawad/taklimat/tts/pertolongan cemas dan lain2
4.30ptg - minom petang
4.50ptg - solat asar
5.30ptg - melapor
5.40ptg - riadah
6.30ptg - mkn malam
7.30ptg -solat maghrib
8.40mlm - solat isyak
9.15mlm - tayangan video/kelas fardhu ain/bebas
10.00mlm - minum mlm/ cafe :)
10.30mlm - rocall :(
10.50mlm - balik dorm
11.30mlm - lampu katup/tidur/pengawal mlm melapor

note; sesetengah kem ja ada kafe/koop. kem aku ada juai ayaq bancoh. seb bek laaa., tiap2 mlm dok kedaqah tea ais tu dwet kira dok abes cptttt ja.haha. kem len ada yg xdak. kem aq jugak ada juai pau. haha. pau coklat sedap gila beb!!!!!

Kt PLKN ni byk kelas, mpa nak taw mpa kna p laaaaa.. aq xmao cita :P nk taw jugak kena tnya aq sendiri lahhh ea :)

xmao taip dh, xlaqat, nk boh gamaq jala.hoho

semuanya bermula di sini :)
haha. Second home smua pltih :P
surau sri impian

port dok sedekah kt ikan. heee

dewan mkn.time ni smua nk blik dh

cantik kn kem ni? haha

bilik rehat wira

main gate kem
dataran melapor.haha

pondok kt tepi tasek

dorm wira

port men badminton
jawatan tertinggi kem Sri Impian
dr kiri; Left. Kol. Bersara Hj Azizan(Tim. Kom. Latihan), Kapten Lee Kim Han(Tim. Kom. Pengurusan), Mejar Shamsudin (Komandan kem), Haji Razak(Operator Kem)
Anip ngan Koperal Hafizi a.k.a Cegu Polis

dr kiri : Cegu Arman dan Cegu Arshad

Cegu2 yg spoting

Cegu Afizah ngan Cegu Ros

Cegu Min

Cegu Mus

Cegu Zaki

suasana dlm JLB,
Wak Soekarno Abang Botak (bkn nama sebenar :P)
mkcik2 kantin yang dh lama berbakti dkt kem.haha
(semua mkcik2 ni PhD chef kot :P)
Uwuuu, rindu tea ais ngan Sirap bandung dy wey :(
shoping sakan kt cafe,ahak2
ketua2 kompeni charlie, anis,chin ngan bob

yeahhh, here we are, the Charlie's

apit ngan amran, dlm dorm aq

bhgiala depa, haha, Thina ngan bju melayu dy

PLKN penuh dgn Persembahan.haha

lawatan ke USM Kampus Kejuruteraan

yeahhh, lepas kawad penutup ni

ni dlm dorm aq, dorm aq kecik ja.tepi blik rehat,hahah

muka2 bhgia,haha

ada awek2 jepun mai mlwt.comey ooo..haha

gadis2 charlie.pleh2.haha
dlm surau

jadual bertugas imam,bilal ngan siak masjid

wira2 muslim :)

Surau di saat 'penuh'.hahahhaha
Ustad Yussof yg pling awai tersingkir dr meneruskan latihan.haha
satu2nya pelatih Siam, SOMPOL
program Bumi Hijau. aq xpnh tlbat pon.haha

tudiaaa flying fox, 4tingkat ja tinggi dy :P haram aq xbwat pon :(

masa melapor, masa pling xbest time ni lahhhh.lenguh kaki diri

ni yg best ni.menembak.haha
perbarisan penutup, diri lma kot, dh pnas.hahahaha

Tambah kapsyen

Komandan check baris

penyerahan sijil bg yg berpangkat, jannah dok bwat muka teruja.hahahahahha
Pak Ulu dan Mak Ulu
ni lah idop aq kt plkn, aq kongsi timba mandi ngan syed, asal nk mendy ja, st dy bwak, kdang2 aq bwak.hahaha

loker aq sblom aq lekat abeh gamaq2 artis.hahaha
haa, lupa nk cita, time aq p menembak tuh, ada bnda yg xleyh aq lupa jd kt aq.haha. tobat lawak. aq dokla smbil dok pgng M16 tu, standby dh nk tembak., dh aq tembak 3kali, bru aq pasan aq xpky penutup telinga. aq gtawla askar tu, dy bwat muka plik tnya 'Lorh, kenapa Xbgtaw td? *loghat sabah . sbb dy laa tlinga aq bengang 3 jam.hahaha.

kt sana jugak aq jd Fitt, aq pon xtaw pasepa. lari pa haram xpnat pon., sblom ni lari skit tecungap mcm nk mati dh,haha., cntoh larian beep, first aq bwat 5.6 jaa., second time aq bwat smpai 9.9.hahah., fit kot., org len bwat smpai 6.0 cmtu ja.hahaha., merentas desa plak dpt num 2. xpnah2.hahahahahha.haaa time merentas desa tu kan, aq dok follow blkng anip, dy dpt num satu, lari xbrenti lngsong, mkn biawak ka apa? haha., dy dh ilang dh dr pandangan aq, smpai satu selekoh tu aq xtaw nk p kiri ka kanan, xdak signboard apa pon, taw apa aq bwat? aq tunggu situ smpai ada lori lalu, aq tahan lori tu, aq tnya pkcik tu ada nmpk org lari dak? pkcik tu kata adaa...hahahahahah., so aq meneruskn perjalanan ikot haluan yg btoi.hahahah

tp ada sumtink yg aq geram, taw merentas desa dpt paaa? dpt mug ja! hampeh, yg len men teka bijik betik ngan lwn getah bleyh dpt hamper seketoi.haha., lari cm nk mati dpt mug ja.haha. sbaq2.

tu ja kot, PLKN best oke., skali p xlupa aeh psy PLKN., so yg mna dpt, P lah., memang xrugi punya,heee, rm450 menanti anda. eheh., bye2 :)